dinsdag 1 januari 2013

Druivenoogst-Arrangement 2013



In 2013 organiseren we voor de vierde keer het Druivenoogst-Weerkend bij Domaine la Fontaine.
 
De periode rondom de druivenoogst is in onze regio één van de mooiste tijden van het jaar. Je voelt overal de enorme bedrijvigheid van de wijnboeren en de geur van gistende druiven verspreidt zich over het land.

Beleef deze bijzondere tijd… drie dagen genieten rondom de druivenoogst in de Charente-Maritime vanuit Domaine la Fontaine!
Wordt voor één dag ‘wijnboer–druivenplukker’ bij Vignobles Vincent Morandière. Zelf druiven plukken en persen bij deze lokale wijnboer. Aansluitend verzorgt de moeder van Vincent een verrukkelijke en uitgebreide lunch in de wijnkelder met eigengemaakte patés, salades, etc. Met het ‘plukteam’ aan lange tafels, tussen de vaten, zoals dat generaties lang gebruikelijk was.
Verder op het programma: een rondleiding bij een kuiperij, een klein fabriekje waar je tussen de machines door loopt en kunt zien hoe de eiken vaten voor wijn en cognac worden gemaakt. En een bezoek aan een wijnchateau in St. Émilion of de Médoc. Naast de lekkere wijntjes, zul je die dagen ook kennis maken met de cognac én de lokale apéro ‘pineau des charentes’. Natuurlijk vergezeld door heerlijke maaltijden. De vrije middag in het programma geeft gelegenheid om deze prachtige regio verder te ontdekken of om gewoon een boek te lezen aan de rand van het zwembad.

DATUM 19 – 22 september 2013

Meer informatie en prijzen vind je op: INFO Druivenoogst-Arrangement 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten